Deathwish és az asszociációs tag


~Mi a franc, új kép? Mi van ma, Karácsony?~
Korábban Abeth kihívott egy úgynevezett asszociációs tagre - de hogy minek, az számomra rejtély. ~Úgy érted miért kíváncsi bárki is egy szavakra, képekre és zenékre történő képzettársításra valakitől, akinek másodpercenként 218 gondolata is tud lenni és a reakciója teljesen kiszámíthatatlan?~ Ja, fel nem tudom fogni! De annak örülök, hogy egyetértesz velem. ~Ó, kezdem érezni, hogy lesznek itt bajok...
De legalább ezzel is tartalmat rakunk fel a blogra és megtörjük azt a csöndet, amit drága szoftverfejlesztő írónk okozott.~ Úgy érted drága bukott szoftverfejlesztő írónk. ~Most ezt miért kellett elárulnod? Csak egy viszgarészből bukott meg a hatból, a központilag összeállított meg neki lett az egyik legjobb az évfolyamból!~ Jól van na, ne akadj ki ezen! Ez nem olyan kínos, mintha azt meséltem volna el, amikor véletlenül a női WC-be ment be pis... Ó, baszki.
Na mindegy, ezt a beköszönést már úgyis elbasztuk, szóval vágjunk is bele!

Az Abeth által kitöltött játék amúgy itt található.

A játék menete

  • Ráhangolódás
    Kedves blogger! Ülj le, helyezd kényelembe magad! Hunyd le a szemed, és ürítsd ki a fejed! Ez egy asszociációs játék, ne gondolkozz, csak csináld! Készen állsz?

  • Szavak
    Itt van tíz szó, írd le, melyik másik szó ugrik be róla! Akár jelentésről, a csengéséről, bármiről, ne korlátozd magad.

  • Képek
    Adott öt kép, amire képben kell válaszolnod! Ha nem elég a géped/telefonod galériája, akkor alkalmazz hasonlót, mint a második részben! Nézz a képre, és guglizz rá az első szóra, ami eszedbe jut róla, érzés, benyomás, emlék, bármi, és válaszd ki a találatok közül az ízlésednek leginkább megfelelő választ!

  • Zenék
    Kapsz három zenét, amire három zenével kell válaszolnod! Figyeld a ritmust, a hangszerelést, a szöveget, a hangulatát a kapott daloknak, vagy bármit, ami hatással van rád egy zenében, és reagálj rá az egyik olyan számmal, amit ismersz!

  • Játékosok
    Küldd tovább (maximum) öt bloggernek, akiknek a neve eszedbe jut a játékokról, akik szerinted élveznének egy ilyen kis kihívást! Nekik már azokra kell reagálni, amilyen szavakat, képeket és zenéket te reagáltál valaki máshoz, így láncszerűen haladhat a dolog, és akár többször is érdekes lehet kitölteni :)
    ~Megtehetnénk, hogy az előzőt visszafordítva kihívjuk drága írónkat és visszaadjuk a kölcsönt... De mire az is elkészülne, az eltartana hét évig.~

A játék

Szavak

1. égkék - horizont - napnyugta - mákosbejgli
~Oké... Mi köze a napnyugtához a mákosbejglinek... ami ráadásul rendesen mondva két külön szó?~ Hát na, gyorsan kellett mondanom valamit és ez volt az első gondolat ami eszembe jutott. ~Azért legalább stimmeljen az előzőkhöz. Na jó, próbáljuk meg a következőnél!~

2. szürke - halálsor - börtön - szappan
~Öööö…..~ Most mi van? Ezúttal van köze az előzőhöz! Szegény Fred is hányszor bedőlt a szappanos dolognak és... ~Ezt most hagy abba, mielőtt elkezdünk emlékezni rá! Lépjünk tovább!~

3. lángvörös - mágia - Hermione - fétis
Na, erre szívesebben emlékeznél, mi? ~Mond csak... miért imádod ennyire kínos helyzetbe hozni magunkat?~

4. acélezüst - király - korona - nyomorékkirály
~Hé, hé, hé hé hé! Mi a fasz bajod volt Bran megkoronázásával?!~ Az neked valami betegséged, hogy minden megszólalásomra azt hiszed, hogy támadó jellegű? ~Nem betegség, mint inkább megszokás.~ Akkor tisztázzuk: nem, nem volt bajom Bran megkoronázásával. Minden mással annál inkább.

5. fehér - tisztaság - fertőtlenítés - zsák

6. fűzöld - kellemes - erdő - MÓKUS
Hú, de nem bírom a mókusokat! Főleg azóta, mióta az a Mókuscsaj vagy milyen néven fut rám szabadított trolkodásból párat.

7. barna - harc - vért - sza… ~Nem az elsőre kell asszociálni, hanem az utolsóra!~ Akkor... pajzs

8. szivárványszín - kaleidoszkóp - mandala - mandula
~Ez most komoly?~ Miért, ez ugrott be róla az eszembe! És különben is, honnan a faszból kellett volna tudnom, hogy mi a szar az a mandala? A kaleidoszkópról sincs fingom, hogy az mi! ~Talán utána kéne nézni Tudatlan Uraság, és akkor nem kerülnénk olyan helyzetbe, mint Wichitában!~ Jól van na, honnan kellett volna tudnom, hogy a földgáz előállításához szükséges metán helyetesítésére nem elég az emberi fing?

9. piszokszürke - zivatar - villám - ájmberriellenandájmdöfásztesztmenölájv

10. izzó vörös - kovácsműhely - olvasztott fém - …
Ne... ne... ne... ne.... kezdődik, baszod. Nem, nem fogok sírni, már két hónapja volt az egész, nem, túlléptünk rajta, nem hallom a zenét is a fülemben, nem, nem, nem érdekel hogy 11 év alatt a szívünkhöz nőtt, nem, nem....

10. izzó vörös - kovácsműhely - olvasztott fém - acél
Fhú, csak megúsztuk. Ó, jut is eszembe... akit esetleg érdekel az író véleménye a Bosszúállók: Végjátékról, az a Film Oázis blogon megtekintheti. És ennyi is volt az ingyen reklám, folytassuk a képekkel.

Képek

1.

Szerintem nem én vagyok az egyetlen, akinek erről a mindenfele rohangáló Tom Hanks jutott eszébe A Da Vinci kódból. Még úgy is, hogy soha a büdös életbe nem láttam a filmet.



2.

Erről egyből Lawrence néni posztere jutott eszembe, hogy egyem a szívét. ~Ne, ne edd a szívét, pfuj, köpöd ki!~ Egyébként ezt a filmet se láttam, de amit eddig hallottam Aronofsky eme mesterművéről (nem minőségileg, hanem amúgy), szerintem nem most fogjuk bepótolni. ~Bár illene a te káoszodhoz ez a káosz.~



3.
Erről nekem egyértelműen a Pókember: Idegenben vizes csávója jutott eszembe. Aki mondju… ~NEM! NINCS SPOILER!~ Jól van na!



4.

Az én képem pedig:

~Hé, álljon meg a menet! Azt hittem legalább azt felfogod, hogy ez nem Farkas, hanem Rozsomák!~ Igen, felfogtam, de ezt a poént nem hagyhattam ki! Szóval... maradjunk akkor egy rémfarkasnál.


5.

Őszintén szólva sok minden eszembe juthatott volna erről a kalóz témában, de ami először felmerült bennem... ~Ne! Ne! Csak azt ne! Ne szakítsd meg a boldog tudatlanságukat!~… az Elf Bowling-film.



Ez egy klasszikussá vált játéknak az adaptációja, amiben a kalóz Fehérszakállból lesz a Télapó, miközben a gonosz öccse a címre pályázik. Szerintem ez meg a fentebbi kép elég a filmről ahhoz, hogy minél messzebb elkerüljétek. Igazából én se néztem meg ~Ennyire hülyék és mazohisták mi se vagyunk.~, a Nostalgia Critic videójában láttam a produkciót az ő vágásában és kommentálásával, de az épp elég volt belőle.
Tudjátok mit? Hogy jobban illeszkedjen a kalózkodáshoz, itt egy Sea of Thieves kép is.



Zenék

1.


Gyönyörű művészeti zene, amiben az elektronikus zene keveredik ennek a lélegzetelállító lánynak a mesteri hegedűszólamaival. Pjúr dzséniusz, hogy illedelmesen fejezzem ki magam.
Mi is illhetne jobban ehhez a gyönyörűséges dalhoz.... mint a BFG Division!

~Na várjunk... Hogy a retkes fenébe jön egy elektronikus zene és a hegedű keverékéhez a metál?! Ráadásul a Doom egyik legkeményebb nótája?!~ Igazad volt, ez túlzás volt a részemről. Elég csak a főcímzene.

~VIKTOR!!!~ Jól van na! Akkor legyen ugyanettől a csajtól a Végjáték és a Trónok harca keveréke.

2.

Ó, ehhez a zenéhez viszont pontosan tudom mi illik a legjobban... MEGALOVANIA!
~Most megkérdezném, hogy mi köze a metálhoz a Megalovanianak… de jobban érdekel az, hogy miért ezt a remixelt változatát raktad be?~ Mert... ezt adta ki elsőnek. De jó, akkor legyen egy metál coverje az egésznek...


~Végre itt egy metál zene, erre te nem használod fel hozzá a Doomot… szégyen.~ Tudod mit? Akkor keverjük a kettőt!


3.

Nem, oké, kész, ennyi volt, eddig bírtam... Gyertek, sírjunk együtt.


Játéko…
~Na álljon meg a menet! Megbeszéltük fent, hogy mi nem hívunk ki senkit!~
De persze aki akarja és van elég bátorsága hozzá, az folytathatja a miénket.

3 megjegyzés:

  1. #vwkommentbiztosítás

    Szervusz! Nagyon tetszett ez a tag, iszonyatosan adom a zenei ízlésed (a Megalovaniánál hangosan felnevettem, imádom) :"D Illetve pacsi a rohangáló Tom Hanksért :"D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, köszönöm :) És elnézést a Deathwish okozta esetleges agysejtpusztulásokért. :D

      Törlés