B-Men - Blunt Talk élménybeszámoló

Blunt Talk

Készítő(k): Jonathan Ames

Főbb szereplők: Patrick Stewart, Adrian Scarborough, Timm Sharp, Dolly Wells, Jacki Weaver, Mary Holland, Karan Soni, Romany Malco

Eredeti csatorna: Starz
Magyar csatorna: HBO

Epizódszám: 20

Eredeti megjelenés: 2015. augusztus 22.
Magyar bemutató: 2015. szeptember 8.








Ezzel a sorozattal kb. ugyanúgy találkoztam, mint a Mindörökkével: megláttam az első posztert, rajta egy általam kedvelt színész nevével és rögtön érdekelni is kezdett a produkció.
Szerencsére elég hamar be is hozta szinkronosan maga az HBO, én pedig le is csaptam az 1., majd a 2. évadra... és mennyire jól tettem!

A történet főhőse a népszerű televíziós hírműsorvezető, Walter Blunt, akit mindenki X professzora és Picard kapitánya, Patrick Stewart játssza. A falklandi háborút is megélt műsorvezető és csapatának mindennapjait mutatja be a sorozat, aminek egyik tagja se normális: ott van Jim, az áruhalmozó lábfetisista, aki hol együtt van, hol szétmegy munkatársával, a zongorázó és Walternek megfelelni vágyó Céliával, akibe a nagy karrierre vágyó Shelly is belezúg; eközben Martin (aki amúgy Dopinder, jól meg is lepett) nyitott kapcsolatba kerül Walter bizalmasával, Rosalie-val. Az egész csapatból még Walter és inasa, a háborúban megmentett Harry a legnormálisabb, de még nekik is vannak elég érdekes furcsaságaik.

Hát basszus, ez egyik legviccesebb sorozat, amit a Leslie Nielsen-féle Nagyon különleges ügyosztály óta láttam. A szereplők ugyan furák, de épp annyira, hogy szerethetők legyenek és ne visszataszítóak, rengeteg poén származik tőlük. Emellett a karakterek drámai részei is jók voltak, a sok szerelmi szál nem volt felesleges, de a legjobb Celia és Jim összejövései és szétmenései, nagyon aranyosan volt megcsinálva.

A történet szatirikus, mégis valamilyen szinten hihető betekintést nyújt egy hírműsor készítésébe. Persze akadnak összekötő szálak, mint az első évadban a Walter rosszulléte utáni környezettudatossá változás és a környezetvédelem fontosságára való felhívás, valamint a második évadban a Walter egykori kedvese miatti harc a Rudolf Global nevű szervezettel. De ilyen összekötő kapocs Rosalie és kissé betegeskedő férje, Teddy kapcsolata, Martin kalandjai Rosalie-val és egy másik Rosalie nevű nővel, Walter viszonya szomszéd pornófilmessel, Ronnival, valamint Henry szerelmi viszonya Roni egyik színésznőjével, de akár a fentebb említett Jim-Celia avagy "Jimelia" (ahogy a sorozatban is hangoztatják) kapcsolat is ide tartozik. De persze Walter problémái a leginkább kiemelkedőek, főleg a múltjával való szembesülés miatt, így láthatjuk viszonyát bokszolóvá vált fiával és az egyik volt feleségével, akitől szintén van egy fia és aki épp a zenész Moby-val randizik (csak sajnálom, hogy az ő szálukat a 2. évadban kissé félbehagyták).

A zenéből leginkább a Moby által szerzett főcímzenét tudnám kiemelni (egyébként ő szerezte a Bourne-filmek főcímzenéjét, az Extreme Ways-t, amit már tucatszor meghallgattam), sajna Craig Wedren zenéi közül nem volt kiemelkedő, de a sorozathoz jól illettek.

De jöjjenek a sorozat legkiemelkedőbb részei: a karakterek.
A sorozat legnagyobb pozitívuma Patrick Stewart, aki valami zseniálisan hozta Blunt karakterét (nem is csoda, hogy Golden Globe-ra jelölték a szerepért). Nagyon jól hozza a karakter jellemeit és fejlődését, valamint zseniális párost alkot Adrian Scarborough Harry-jével, ők ketten a műsor fénypontjai.

A csapat többi tagjai közül talán leginkább a szerencsétlenkedő Jimet kedveltem a leginkább, de mind Celia, mind Shelly, mind Rosalie, mind Martin kifejezetten remek és a szórakoztató volt. De akár megemlíthetném a tipikus főnök stílusú Garnert, a pornós szomszéd Ronnie, Walter szexmániás mentoráltját, Greenshow-t, vagy éppen Moby-t is, mert rengeteg szórakoztató karakter volt a filmben.

Összességében bárkinek ajánlom, persze csak annak, aki bírja a jól megcsinált altesti poénokat, mert akad jópár belőle a sorozat során (persze ezek azért sokkal jobbak, mint mondjuk az Adam Sandler-szinten). Sajnos a sorozatot 2 évad után kaszálták, így csak 20 darab fél órás rész készült, de azokat érdemes végigdarálni, mert jó kikapcsolódást nyújt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése